Sub Lupă

CET Govora trimite angajaţi în şomaj tehnic, prin rotaţie, la fiecare trei luni, deşi se laudă cu stabilitate financiară

Nici situaţia stocurilor de cărbune nu este clară, încălzirea a zeci de mii de beneficiari, persoane fizice, la toamnă, fiind în real pericol

Prin intermediul unui comunicat, remis presei pe data de 19 iunie a.c. (poate fi consultat şi la adresa http://cetgovora.ro/comunicate-de-presa), conducerea societăţii preciza “o măsură importantă adoptată în vederea redresării societăţii a fost şi reducerea cheltuielilor cu forţa de muncă, prin disponibilizarea a aproximativ 500 de salariaţi în perioada mai 2016 – decembrie 2018. Schema de personal este eficientizată în permanenţă, astfel în luna februarie 2019 s-a aprobat reorganizarea activităţii din cadrul societăţii CET Govora, în sensul restrângerii acesteia, prin reducerea numarului de personal cu 156 de posturi”. Administratorii judiciari ai societăţii aflate în insolvenţă se laudă cu faptul că măsurile de redresare adoptate în anii 2016 şi 2017 au condus la stabilizarea situaţiei economice a societăţii CET Govora, “aceasta înregistrând un profit de 18 milioane lei la sfârşitul anului 2017, comparativ cu pierderile de 96 milioane lei, în anul 2015 şi 1,9 milioane lei, în anul 2016”.

Totuşi, situaţia nu pare a fi nici pe departe stabilă atâta timp că CET Govora trimite periodic un număr de angajaţi în şomaj tehnic, prin rotaţie, la fiecare trei luni. Următoarea “tranşă” va intra în şomaj tehnic chiar în august.

De asemenea, nici situaţia stocurilor de cărbune nu este foarte clară, cum nu este nici stadiul negocierilor cu principalii beneficiari de pe platforma chimică (Ciech Soda şi Chimcomplex-Oltchim). În lipsa unui punct de vedere oficial din partea conducerii, până la închiderea ediţiei, în ciuda încercărilor noastre telefonice, rămâne să verificăm şi planul autorităţilor, despre care vorbesc tot mai insistent mulţi dintre actualii şi foştii angajaţi ai societăţii: Ciech Soda va construi o centrală proprie, la fel şi Chimcomplex (sau vor prelua părţi din instalaţiile CET), iar Primăria Râmnicu Vâlcea va prelua Cazanul 7 (cogenerare pe bază de gaz-biomasă) pentru încălzirea populaţiei din Râmnicu Vâlcea. Vor urma, probabil, şi alte disponibilizări.

Vom reveni cu amănunte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

07.08.2019 - 20:54Calul Marii:Oare de ce nu face CET Govora public Contractul cu paza tip "Caracal". Ar fi foarte interesant . Bomba cu Codita!Asa macar sa stie si cei care intra in somaj tehnic, UNDE SUNT BANII. nu de alta dar CJ sigur Stie. Am vrut sa scriu Costy. Si cu siguranta si Euro Insol... Si de ce nu va dau presei si a doua varianta sa mergem acasa nu stiu cat pe luna si sa ne cerem in fara plata?Asta e pe la spate... suna cam urat ca e aranjata cica cu LIDERASUL DE SINDICAT . Pe la spatele turnului de racire sa nu va ganditi la prostii.

06.08.2019 - 23:18ultimul azi:Sigur NU .

Ar fii interesant de vazut ca dupa ce au platit fundatiile lui tata socru de la Desulfurare au oprit contractul. Ca la nunta se bea din PLOSCA!

06.08.2019 - 23:15inca unul:PLUS cateva milioane bune pentru socruletul lui Alexutu de la Desulfurare Cazan 5 si 6 . Ciudat e ca la LICITATIE nu era asociat, sau era?

06.08.2019 - 23:13ALT GHEORGHE:Adica vreti sa spuneti CET Drobeta Turnu Severin, falimentara in acest moment cu Socolescu in frunte.

3 la suta din 30.000.000 euro adica 900.000 euro comision pentru Euro Insol?

06.08.2019 - 13:32Gheorghe Sindicat:Stoc de carbune este...pentru 2 zile, dar stati linistiti ca sunt bani garla pentru achizitii piese uzate de la Severin (dl Socolescu si domnul Roescu stiu) peste 30.000.000 euro deja se pare ca au zburat acolo.

Nu un escavator ci doua sunt blocate

Pagina 1 din 1 (5 comentarii din 5)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...