Inedit

În curând, a treia ediţie a festivalului de sculptură cu drujba

A treia ediţie a festivalului de sculptură cu drujba ce se apropie, are ca temă generala interconectarea cu strategia de dezvoltare a infrastructurii turismului cultural, sportiv, de tratament şi de relaxare din Comuna Vaideeni.

Ca şi în anul precedent, prima tema este dedicată copiilor, anul acesta în Comuna Vaideeni realizându-se un Parc de Aventuri pentru copii, totalizând 336.30 metri de trasee prin arbori, cu tiroliene şi facilităţi de aventură cu 3 trasee a câte 13 elemente.

În cadrul acestei teme se va realiza o poarta de intrare care va simboliza legatura puternică a copiilor cu natura prin realizarea unui băieţel şi a unui animal (pisica salbatică) care se caţără la înălţime.

Cea de-a doua tema este dedicată „Muzeului din satul Cerna”, muzeu care se va realiza cu o arhitectură pur româneasca, folosindu-se tehnici şi materiale tradiţionale locale: fundaţii şi zidării din piatră de râu, îmbinarea lemnului în „coadă de rândunică şi învelitori de şiţă (şindrila), tehnici care au conferit bisericilor şi caselor româneşti durabilitate foarte mare în timp.

Festivalul Naţional de Sculptură cu Drujba va aduce un omagiu acestui muzeu prin realizarea unui ţăran şi a unei ţărăncuţe în mărime naturală.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

Joi 25.07.2019

08:00 – 12:00 Pregătirea materialului lemnos, tăierea la dimensiuni şi poziţionarea pentru lucru;

13:00 – 15:00 Deschiderea oficială cu invitaţi de la Turism, Cultură, Primăria Vaideeni şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Se vor prezenta un scurt istoric al evenimentului, se vor prezenta sculptorii participanţi, şi temele propuse de către fiecare sculptor în parte ce va realiza lucrarea;

15:00 Începerea procesului de sculptură;

Vineri-Sâmbătă 26-27.07.2019 Procesul de sculptură
Duminică 28.07.2019 Pauza sculptorilor. Publicul va putea discuta liber cu sculptorii Şi se vor putea bucura de prezenţa artiştilor, meşterilor şi producătorilor locali.

Luni-Marţi 29-30.07.2019 Procesul de sculptură
Miercuri 31.07.2019 Finisajele finale şi Punerea pe pozitie a sculpturilor
Joi 01.08.2019 13:00 – Închiderea oficială cu invitaţi de la Turism, Cultură, Primăria Vaideeni şi Consiliul Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...