Special

Povestea incredibilă a tinerei în scaun cu rotile care a fost şefă de promoţie

Povestea Loredanei Jianu, o tânără absolventă este o lecţie de viaţă pentru toţi tinerii. În scaunul cu rotile a reuţit să ţină pasul cu toţi studenţii Facultăţii de Drept, specializarea Administraţie Publică, din cadrul Universităţii din Craiova. Studentă excepţională, beneficiară de bursă de merit, iubită de profesori, dar şi de colegi, Loredana a reuşit să fie chiar şefă de promoţie. Este un model pentru toţi, este dovada că orice obstacol poate fi doborât şi nicio dizabilitate nu poate izola o persoană.

”Dragi colegi, înainte de a vă grăbi spre aeroport să vă vindeţi inteligenţa şi forţa de muncă ieftin străinilor, mai gândiţi-vă puţin! Ţara asta are nevoie de noi toţi şi doar dacă ne unim forţele putem schimba ceva în bine. Este greu, dar este datoria noastră, istoria ne obligă!”. Aceasta este cea mai mare dorinţă a Loredanei Jianu, şefa de promoţie 2019 a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, pe care a exprimat-o public, în Aula Magna, în prezenţa întregului corp profesoral, a absolvenţilor şi a publicului larg. Loredana a început şi a încheiat facultatea în cărucior, din cauza unor grave probleme de sănătate, care o ţin imobilizată. A fost sprijinită de mama sa, care a îngrijit-o şi a dus-o la cursuri şi examene şi care a însoţit-o la medici din ţară şi din străinătate, care a crezut tot timpul în steaua fiicei sale.
La festivitatea de absolvire, Loredana şi-a invitat toţi prietenii dragi şi pe cei care i-au fost alături, pentru a se bucura de acest succes. A fost elogiată de la tribună de decanul facultăţii. Zeci de tineri i s-au alăturat, plini de recunoştinţă.

Loredana Jianu a avut puterea să lupte în ciuda tuturor problemelor medicale: tetrapareză spastică dobândită, sindrom distonic, hipotomie musculară, diskinezie musculară, dizartrie. Loredana Jianu a absolvit Colegiul Naţional «Ioniţă Asan» din Caracal. Îşi dorea, însă, mult să termine şi o facultate. Visul ei părea irealizabil, însă mama a încercat să găsească o soluţie. Şi a reuşit. Tânăra a intrat la Facultatea de drept. Primul an l-a încheiat cu 9,88, iar în al doilea an media generală a fost 9,70. Mama a fost cea care o ducea la cursuri într-un cărucior cu rotile, este cea care i-a scris cursurile, cea care a ajutat-o să-şi susţină examenele. A locuit cu ea în cămin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...