Politică

Tensiuni premature la PNL Râmnicu Vâlcea după decizia BPJ de a dizolva conducerea organizaţiei municipale

Biroul Politic Judeţean al PNL Vâlcea a decis joi, 4 iulie, dizolvarea conducerilor a 15 organizaţii locale care au obţinut sub 25% din sufragii la alegerile europarlamentare din 26 mai

Joi, 4 iulie, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vâlcea, s-a dezbătut şi votat dizolvarea birourilor politice locale ale organizaţiilor ce au obţinut la alegerile europarlamentare un scor electoral de sub 25%, media pe ţară fiind de 27%. Preşedintele formaţiunii, deputatul Cristian Buican, susţine că măsura a fost decisă de conducerea centrală pentru toate filialele din ţară, cele mai drastice măsuri fiind luate, spre exemplu, la Bucureşti. Decizia l-a nemulţumit pe preşedintele organizaţiei municipale, Bogdan Argeşanu Popescu, acesta emiţând vineri şi un punct devedere destul de acuzator, în acest sens.

“Hotărârea s-a bucurat de o largă susţinere în rândul membrilor BPJ ai PNL Vâlcea, înregistrând doar o abţinere, restul membrilor prezenţi votând în favoarea acestei hotărâri. Această decizie a forurilor statutare ale PNL Vâlcea este una firească şi normală în condiţiile în care scorul partidului la nivel judeţean a fost de 30,55% iar la nivel naţional de 27%. De asemenea, decizii de dizolvare a birourilor locale ce au înregistrat scoruri electorale sub media judeţeană şi naţională s-au adoptat şi în trecut, PNL Vâlcea fiind o organizaţie politică matură, onestă şi transparentă, ce premiază şi încurajează excelenţa şi sancţionează rezultatele mai puţin bune.

Decizia dizolvării birourilor de conducere ale organizaţiilor locale din cadrul PNL Vâlcea care au înregistrat un scor electoral de sub 25% va afecta 15 organizaţii locale din cele 89 pe care PNL le are în localităţile judeţului. De asemenea, în cel mai scurt timp, responsabilii politici din cadrul PNL Vâlcea ai celor 15 organizaţii afectate de această decizie vor propune o conducere interimară, conform prevederilor statutare.

(...) Ne vedem nevoiţi să atragem atenţia (...) asupra faptului că subiecte precum situaţia dezastroasă a CET Govora, situaţia deşeurilor din judeţ sau abuzurile şi ilegalităţile PSD, partidul politic ce conduce destinele vâlcenilor de 30 de ani, reprezintă un mai mare interes public decât decizii interne ale organizaţiei judeţene a principalului partid de opoziţie. (...)” se arată în comunicatul remis presei de PNL Vâlcea vineri, 5 iulie.

Buican: “Vom continua să fim o organizaţie transparentă, onestă şi normală”

“PNL Vâlcea nu are nimic de ascuns, deciziile luate fiind în conformitate cu statutul şi cu reguli de bun-simţ politic. Vom continua să fim o organizaţie transparentă, onestă şi normală, în ciuda presiunilor. Premierea performanţei şi sancţionarea rezultatelor mai puţin bune sunt principii după care PNL Vâlcea îşi călăuzeşte activitatea de mulţi ani şi pe care vrea să le impună şi în actul administrativ. Cred că vâlcenii ar fi curioşi să afle din presă mai multe despre actul administrativ judeţean decât de activitatea internă a PNL Vâlcea. (...) Faptul că judeţul e plin de gunoaie şi că cetăţenii plătesc un preţ mai mare la gunoi, sau că CET Govora este în pragul falimentului, ori că elevii vâlceni nu au beneficiat de lapte, corn şi măr ca să poată Rădulescu să dea contractele unor firme de partid sau că toate angajările de la stat din judeţ se fac pe filieră PSD-istă ar trebui să fie nişte subiecte de presă mai importante decât o decizie internă a PNL Vâlcea”, a subliniat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Argeşanu Popescu: “PNL Râmnicu Vâlcea a făcut OPOZIŢIE REALĂ administraţiei GUTĂU – PSD”

“La propunerea lui C. Buican, Biroul Politic Judeţean al PNL Vâlcea a luat hotărârea de a mă demite din funcţia de Preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea şi de a dizolva Biroul Politic local cu motivarea «rezultate slabe la alegerile europarlamentare». În fapt, Organizaţia PNL Râmnicu Vâlcea, în mandatul meu de 6 luni ca Preşedinte, a obţinut un procent de 22,5 % (10.150 voturi) din voturile râmnicenilor, însemnând cu aprox. 500 de voturi mai puţin decât PSD + M. Gutău ca primar în funcţie. Istoricul din anul 2004 şi până la acestă dată arată faptul că, în Râmnic, INDIFERENT DE NATURA ALEGERILOR, PNL nu a oţinut vreodată mai mult de 5.600 de voturi. Ca o comparaţie, la ultimele alegeri europarlamentare, PNL Râmnicu Vâlcea a obţinut 10,2 %. Aşadar, am convingerea că nu rezultatul este motivul acestei acţiuni, ci cu totul altul. În mandatul meu de prim vicepreşedinte şi Preşedinte, PNL Râmnicu Vâlcea a făcut OPOZIŢIE REALĂ administraţiei GUTĂU - PSD ridicând, pe rând, probleme cu privire la majorarea nejustificată a taxelor şi impozitelor, introducerea altor taxe mascate prin instituţii subordonate Primăriei, desfiinţării liceelor tehnologice în scopuri imobiliare, achiziţionării fostei clădiri SOCOM, împrumuturile contractate de primarul Gutău Mircia, constituirea dubioasă a Bugetului Primăriei, lipsa de transparenţă în cheltuirea banilor publici etc. Afară de poziţiile mele publice cu privire la administraţia Gutău-PSD, nu a existat şi nu există alte atitudini din interiorul PNL Vâlcea în acestă direcţie. Aş vrea să cred că acţiunile PNL Râmnicu Vâlcea de OPOZIŢIE REALĂ nu au determinat distrugerea acestei Organizaţii. La fel, este de neconceput pentru mine ca în interiorul PNL să existe servitori executanţi ai lui Gutău. Din punctul meu de vedere, lucrurile nu vor rămâne aşa. Voi continua să lupt pentru cauza acestei Organizaţii cât voi putea de tare. Îi asigur pe toţi susţinătorii PNL Râmnicu Vâlcea şi pe toţi membrii PNL că NU VOI PACTIZA VREODATĂ CU PERSOANE TRANSPARTINICE SAU SLUGI INTERESATE ALE UNOR HOŢI, INDIFERENT DE CONSECINŢE ! De ce a fost obstrucţionată opoziţia faţă de administraţia Gutău şi de ce s-a vrut desfiinţarea unei organizaţii în care au fost cooptaţi din ce în ce mai mulţi tineri...? Cu siguranţă vom afla împreună la timpul potrivit ! Vă mulţumesc tuturor celor care aţi avut încredere în mine şi în echipa mea! NOI NU V-AM TRĂDAT!”, a scris Bogdan Argeşanu Popescu pe propriul cont de Facebook.

Din informaţiile noastre, până în acest moment, acuzaţiile de “blat” politic în favoarea lui Mircia Gutău nu se confirmă. Cel puţin, nu PNL Vâlcea e principalul partid vizat, în acest moment. De asemenea, izbucnirea publică a lui Bogdan Argeşanu Popescu, de înţeles din punct de vedere uman, pare totuşi pripită pentru un lider politic matur. În urma unor astfel de măsuri cutumiare, de cele mai multe ori sunt numite de către forurile superioare, la conducerea interimară a organizaţiilor respective, tot conducerile existente până în momentul demiterii lor. E drept, cu mandat limitat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...