Actualitate

Spitalul Judeţean va primi finanţare

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu şi directorul executiv al Direcţiei Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism, din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Silvia Trancă, au participat astăzi, la reuniunea Comitetului de monitorizare a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, un program ale cărui oportunităţi de finanţare au fost benefice pentru judeţul Mehedinţi, astfel că, prin proiectele derulate de Consiliul Judeţean Mehedinţi, s-au atras peste o sută de milioane euro.

“În cadrul intervenţiei pe care am avut-o, am abordat situaţia cererii de finanţare depusă de Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru proiectul ”Modernizare/recompartimentare spaţii interioare şi eficientizare energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin” şi care a fost iniţial, pusă pe lista de rezervă. Le-am explicat reprezentanţilor Autorităţii de Management importanţa finanţării cu fonduri europene a acestui proiect şi ne-am asumat chiar introducerea unei clauze conform căreia UAT Judeţul Mehedinţi să suporte diferenţa de 20,64% din alocarea apelului de proiecte, cu decontarea ulterioară a acestora de către Ministerul Dezvoltăriu Regionale şi Administraţiei Publice. Punctul meu de vedere a fost susţinut de către doamna director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu şi îi mulţumesc pentru acest lucru. În aceste condiţii, reprezentanţii MDRAP au acceptat soluţia noastră, iar răspunsul final a fost unul încurajator astfel că, în perioada imediat următoare, vom semna contractul de finanţare pentru modernizarea clădirii principale a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

A fost o întrunire care s-a desfăşurat la Piteşti şi la care au participat conducerile Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională, reprezentanţi ai Autorităţii de Management, preşedinţi de Consilii Judeţene şi autorităţi direct interesate de implementarea Programului Operaţional Regional. Evenimentul a fost organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi pe lângă raportul anual şi stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2014-2020, s-au adus în discuţie aspecte importante pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...