Sub Lupă

Primăria Ocnele Mari asfaltează o stradă pe care ar fi trebuit să o repare şi modernizeze Exploatarea Minieră

“Astăzi 25.06.2019 am inceput lucrările de pregătire a infrastructurii pe strada Goruniş în vederea asfaltării. Se realizează lucrări de balastare, compactare şi nivelarea drumului cu ajutorul unor utilaje speciale (autogreder,compactor), ce au rolul de a pregăti drumul pentru asfaltare. Suntem convinşi că pe durata execuţiei lucrărilor vom crea (sic!) şi dezordine, însă rezultatul final o să fie unul care o să ne bucure pe toţi”, îi anunţa pe locuitorii din zonă, zilele trecute, cu satisfacţie, primarul Mihai Pătru, pe propriul cont de Facebook. Postarea a fost completată şi cu câteva ilustraţii de la faţa locului, în care se observă utilajele la treabă şi edilul felicitându-i pe muncitori, dar şi pe locuitorii din zonă.

Procesul deschis chiar de primărie Exploatării Miniere încă nu are o hotărâre definitivă

Ce a uitat să precizeze edilul este faptul că pe ROL-ul Curţii de Apel Piteşti se află dosarul nr. 696/90/2016 în care se judecă, în Apel, Oraşul Ocnele Mari prin Primar şi Societatea Naţională a Sării Bucureşti, Sucursala Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea. Procesul a rămas în pronunţare până pe 2 iulie a.c. după mai multe amânări. Înainte de acestea, însă, la termenul din 13 martie a.c., judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au dispus ca executorul, printer altele, “să precizeze care a fost suprafaţa de teren expropriata de la Consiliul Popular al oraşului Ocnele Mari pentru strada Goruniş şi care este suprafaţa corectă de teren expropriata de la Consiliul Local al oraşului Ocnele Mari pentru „drum acces tronson VI", întrucât s-a strecurat o eroare materiala în anexa nr.4; - să reprezinte grafic suprafaţa de 2920,26 mp, aşa cum a fost revendicată şi să precizeze dacă întreaga suprafaţă revendicată ca fiind strada Goruniş Pereţ Lunca, se regăseşte sau nu în inventarul U.A.T. Ocnele Mari.”
În 2014, în urma unei lungi tergiversări a strămutării unor locuitori din zonă ale căror gospodării fuseseră afectate de alunecările de teren provocate de exploatarea sării, s-a luat decizia ca şi străzile Goruniş şi Lunca să fie cedate în administrare către Exploatarea Minieră pentru ca aceasta să se ocupe de repararea şi modernizarea lor pe cheltuiala ei. Situaţia este reflectată şi în ultimul PUG al localităţii, dar şi în alte documente.

În lipsa unei Hotărâri de Guvern care să fi schimbat situaţia proprietăţii asupra arterelor respective, dacă investiţia demarată zilele este suportată din bugetul oraşului Ocnele Mari ea intră în sfera abuzului penal, conform specialiştilor în domeniu pe care i-am consultat.

Surse:
https://www.facebook.com/mihai.patru.7
http://portal.just.ro/46/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9000000000077394&id_inst=46&fbclid=IwAR3CPgY8d-Z8PGLoLA8KzXpaS-zj0Sbxvd5M8lHPQJcEpPmi_K0zgFXsJ5Q

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

30.06.2019 - 22:04Maria Tătulescu :Domnule ziarist, dacă nu mă înşel, sunteţi un fiu al localităţii. Eu vă spun că locuiesc chiar pe strada Goruniş, iar articolul dumneavoastră mi-a lăsat un gust amar, chiar dacă el poate provoca şi zâmbete unora. Criticaţi cu atâta zel primarul ales de ocneni, şi când nu se face - că de ce nu se face, şi când se face - că de ce se face. Dacă îmi permiteţi, eu îi voi felicita aici pe cei (primarul şi întreaga echipă din primărie) care au făcut posibil ca în 2019 să se înceapă asfaltarea unei străzi ai cărei locuitori plătesc impozite şi taxe la fel ca toţi ceilalţi locuitori din Ocnele-Mari. Restul e can-can, domnule ziarist.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...