Special

Festivalul de folclor păstoresc “Învârtita Dorului” de la Vaideeni a ajuns la ediţia cu numărul 51

Spectacolele maraton susţinute de zeci de nume importante în muzica folclorică vor fi organizate în parteneriat cu Etno TV, care le va şi transmite, iar prezentator va fi Văru` Săndel

Sâmbătă şi duminică (22-23 iunie), comuna vâlceană Vaideeni găzduieşte ediţia cu numărul 51 a Festivalului de folclor păstoresc “Învârtita Dorului”. Evenimentul de mare tradiţie este organizat şi în acest an de primăria şi consiliul local al localităţii, în parteneriat cu Asociţaiţia Culturală Moştenitorii şi Etno TV.

Sâmbătă vor fi deschise publicului, începând cu ora 14:30, la Căminul Cultural, o suită de vernisaje ale unor expoziţii fotografice: Cu săculeţul de Vaideeni prin lume; Povestea caselor albastre; Povestea cămăşilor cu suflet; Vaideeni în alb şi negru; SelfIE (pe mapamond) – în Memoria Ştefan Molnuş. Deschiderea oficială a Şezătorii Sânzienelor va avea loc de la ora 16.00 cu câteva lansări de carte. Apoi, seara, de la ora 20:00, pe platoul Învârtita Dorului începe maratonul muzical folcloric susţinut de zeci de nume importante din domeniu, maestru de ceremonii pe scenă fiind Văru`Săndel.

Duminică, în Centrul Civic al comunei au loc, de la 11:30, festivităţile oficiale din cadrul evenimentului, o oră mai târziu din acest loc pornind Parada portului polpular spre platoul Învârtita Dorului. Pe scenă, de la ora 13:00, va începe un nou spectacol maraton susţinut de ansambluri folclorice din judeţele Vâlcea, Alba, Argeş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Tulcea, precum şi din zona Cernăuţi (Ucraina).

Pe parcursul ambelor zile, la mare căutare vor fi şi degustările delicioaselor feluri de mâncare tradiţională preparată de urmaşii păstorilor din Mărginimea Sibiului ce s-au adăpostit, în urmă cu aproape trei veacuri, la sud de Carpaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...