Politică

Pe ce ar trebui să cheltuiască CJ Vâlcea 100.000 de euro: mobilier şi mochetă pentru biroul Preşedintelui sau asigurarea toaletelor moderne elevilor vâlceni?

În timp ce Preşedintele CJ Vâlcea cheltuieşte din fonduri publice 100.000 de euro pe mobilier şi mochetă pentru biroul său, în judeţul Vâlcea încă mai există 6 unităţi de învăţământ ce au toaleta în fundul curţii şi nici nu sunt incluse în vreun program european, guvernamental, judeţean sau local de modernizare. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că este inacceptabil ca în anul 2019 să mai existe unităţi de învăţământ care să nu asigure condiţii decente elevilor şi îl somează pe Constantin Rădulescu să adopte, de îndată, un proiect de Hotărâre de CJ în vederea rezolvării acestei probleme.

Situaţia centralizată a unităţilor de învăţământ cu grupuri sanitare în exterior fără apă şi canalizare prezentată de Ministerul Educaţiei în răspunsul oficial la una din interpelările deputatului Cristian Buican (http://www.cdep.ro/interpel/2019/r7757A.pdf), relevă faptul că la nivelul anului 2019, în judeţul Vâlcea mai există 14 unităţi de învăţământ ce au toalete în fundul curţii. În ciuda faptului că oficialii guvernamentali au promis public, în nenumărate rânduri, că în anul 2019 vor rezolva definitiv problema şcolilor cu toaletă în fundul curţii, realitatea îi contrazice. Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr. 363/2019, guvernul a alocat fonduri pentru un număr de doar 8 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea în vederea remedierii problemei toaletelor neconforme. Astfel, mai rămân 6 unităţi de învăţământ ce vor avea şi în anul 2020 toalete de ”Evul Mediu”.

În vederea rezolvării acestei probleme stringente a unităţilor de învăţământ fără toalete conforme, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, propune public adoptarea de urgenţă a unei hotărâri de CJ. În acest sens, parlamentarul liberal Cristian Buican dă ca exemplu Hotărârea nr. 274 din 28.09.2019 (http://www.cjc.ro/dyn_doc/Hotarari/2018/274.pdf) a CJ Constanţa, prin care la propunerea unui consilier judeţean liberal, suma de 460.000 lei ( aproximativ 100.000 de euro) a fost distribuită unui număr de 13 unităţi şcolare pentru remedierea problemei toaletelor neconforme.

”Este inacceptabil ca în anul 2019 să existe şcoli şi grădiniţe cu toalete în fundul curţii. De aceea, este obligatoriu ca toate autorităţile să se concentreze pe această problemă, astfel încât în anul şcolar ce începe în septembrie să nu mai existe nicio unitate de învăţământ din judeţul Vâlcea cu toalete neconforme. De aceea, fac un apel public la CJ Vâlcea de a se implica urgent în rezolvarea acestei probleme. Fonduri există, mai trebuie voinţă politică. Vâlcenii trebuie să ştie că Preşedintele CJ Vâlcea cheltuieşte aproximativ 100.000 de euro pe mobilier şi mochetă pentru biroul preşedintelui instituţiei, dar se face că nu vede sau nu găseşte bani pentru rezolvarea, odată pentru totdeauna, a problemei şcolilor cu toalete în curte. Este strigător la cer. Unii nu mai au simţul penibilului”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...