Politică

Senatorii PSD-ALDE se opun eliminării pensiilor speciale

Miercuri, 19 iunie 2019, Plenul Senatului a dezbătut propunerea legislativă ( L206/2019 ) iniţiată de către patru deputaţi şi senatori PNL prin care se elimină toate pensiile speciale. Astfel, cu 52 de voturi împotrivă, 20 pentru şi 8 abţineri, senatorii de la PSD-ALDE prezenţi miercuri în plenul Senatului au respins proiectul de lege şi au decis că în România există două categorii de pensionari: cei normali şi cei speciali. Propunerea deputatului Cristian Buican privind interzicerea tuturor pensiilor speciale îşi va urma cursul parlamentar la Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă aflată în discuţie este singura aflată în dezbatere parlamentară care prevede interzicerea tuturor pensiilor speciale şi a fost iniţiată de către deputaţii PNL Cristian Buican şi Gigel-Sorinel Ştirbu şi senatorii PNL Romulus Bulacu şi Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie că astăzi, senatorii de la PSD şi ALDE s-au opus eliminării pensiilor speciale şi au permis perpetuarea unor practici păguboase, prin care unii români sunt mai privilegiaţi ca alţii.

Doar în anul 2018, statul român a cheltuit cu pensiile celor 166.655 de pensionari speciali 2 MILIARDE de euro. Spre comparaţie, costul total al autostrăzii Sibiu-Piteşti este de 2 miliarde de euro. Adică cei 166.655 de pensionari speciali costă România anual, cât o autostradă peste munţi. Tot pentru a avea termen de comparaţie, în timp ce 5 milioane de pensionari au o pensie medie de 1.100 de lei, cei 166.655 de pensionari speciali au o pensie medie de peste 5.000 de lei.

”Chiar dacă Senatul a respins azi această Lege de interzicere a tuturor pensiilor speciale, aceasta va ajunge la Camera Deputaţilor, acolo unde PSD şi ALDE nu mai au majoritate. În perioada următoare voi iniţia demersuri către asociaţiile de pensionari pentru a face presiune pe deputaţii PSD şi ALDE pentru a vota la Camera Deputaţilor pentru această Lege, care ar face dreptate în rândul pensionarilor. Nu este normal ca pensia media pe contributivitate să fie 1.100 de lei, iar pensia medie a magistraţilor să fie 17.000 de lei sau a poliţiştilor de peste 6.000 de lei. Este clar o discriminare şi o practică ce nu mai poate continua. În ultimii 3 ani, costul statului român cu pensiile speciale s-a dublat şi dacă continuăm în ritmul asta, vom avea mari probleme, atât financiare, cât şi sociale. În urma dezbaterilor acestei propuneri legislative mi-am dat seama că pe lângă interzicerea pensiilor speciale, trebui găsită o soluţie şi pentru plafonarea/impozitarea celor aflate în plată, pentru a nu mai exista niciun fel de discriminare. De asemenea, de îndată ce va fi disponibilă, voi publica lista senatorilor PSD-ALDE care au votat azi împotriva eliminării pensiilor speciale, pentru că românii să-i poată sancţiona la vot”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...