Ultima Oră

Alertă! Pestă porcină confirmată şi la Băbeni-Vâlcea!

Tăierea animalelor, interzisă 45 de zile fără acordul DSVSA în Băbeni, Frânceşti, Slăvitesti, Marcea, Şirineasa, Tătărani, Măgura (comuna Mihăeşti), Cocoru, Galicea, Cremenari, Bratia Deal şi Bratia Vale şi cartierul Ostroveni - Râmnicu Vâlcea

Dr. Adrian Miclea, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSVSA) Vâlcea, a confirmat pentru “Săptămâna în Oltenia” că marţi, 19 iunie, în oraşul Băbeni au fost prelevate probe de la un porc domestic şi trimise spre verificare la Laboratorul central pentru suspiciune de infestare cu virusul denumit generic “Pestă porcină”. Ulterior, cazul a fost confirmat de analize.

Întâlnire de lucru pe tema pestei porcine africane

Miercuri, 19 iunie 2019, începând cu ora 16:00, a avut loc o şedinţă extraordinară de lucru a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea, pe tema situaţiei existente a pestei porcine africane.
Şedinţa a avut la bază o adresă a Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, prin care s-a solicitat convocarea CLCB Vâlcea, având la bază Buletinul de analiză, prin care este confirmat un caz de pestă porcină africană la o suină identificată într-o exploataţie de tip familial din localitatea Băbeni.
În cadrul şedinţei, au fost dispuse prin ordin de prefect măsurile prevăzute de legislaţia în domeniu cu privire la acţiunile de urgenţă care urmează a fi întreprinse de instituţiile cu rol în gestionarea zonelor afectate, prin confirmarea cazurilor de pestă porcină africană.

Timp de 45 de zile interdicţie pentru tăierea porcilor în zeci de localităţi fără acordul DSVSA!

Instituţia Prefectului şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea precizează că încă nu este cazul să se înceapă sacrificarea în masa a porcilor din Băbeni şi comuna vecină Frânceşti. Totusi, s-a dispus măsura interzicerii tăierii animalelor timp de 45 de zile. Personalul sanitar-veterinar va face o inventariere a animalelor, va supraveghea transportul acestora pe drumurile publice şi-i vor informa pe cetăţeni cu privire la măsurile de protecţie care trebuie luate de crescători. În zona de restricţie intră şi localităţile Slăvitesti, Marcea, Şirineasa, Tătărani, Măgura (comuna Mihăeşti), Cocoru, Galicea, Cremenari, Bratia Deal şi Bratia Vale, dar şi cartierul Ostroveni din Ramnicu Vâlcea!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...