Actualitate

O nouă grupă de tineri aflaţi la început de carieră au participat la stagiul de formare din proiectul „Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.”

În perioada 04-06.06.2019, Direcţia Generală Anticorupţie a organizat proiectul „Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.”, destinat funcţionarilor M.A.I. aflaţi la început de carieră care îşi desfăşoară activitatea în prezent în cadrul structurilor de poliţie, imigrări şi jandarmi. Această activitate s-a desfăşurat în colaborare cu Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al M.A.I. din Orăştie, instituţie de învăţământ non universitară a Ministerului Afacerilor Interne.

La noul stagiu organizat în proiect au participat 21 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi Covasna şi al Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul Teritorial Braşov si Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna.

Iniţiat în anul 2015, proiectul „Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.” urmăreşte consolidarea unui comportament etic şi integru în asigurarea aplicării legii. Conceput sub forma unor stagii de formare cu durata de 3 zile, în cadrul proiectului sunt utilizate metode nonformale şi interactive, exerciţii individuale şi de grup, cu scopul de a-i determina pe tinerii lucrători să-şi descopere valorile personale, credinţele şi comportamentele adecvate cadrului profesional integru, dar şi de a le antrena capacitatea de a lua decizii bazate pe valori, atât în viaţa curentă profesională, cât şi cea personală.

Prezentările tematice au fost susţinute de ofiţeri din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Braşov, Covasna, Vâlcea şi Mehedinţi, stagiul fiind organizat la nivel regional.
Pe parcursul celor trei zile ale stagiului de pregătire, tinerii funcţionari din Ministerul Afacerilor Interne au beneficiat de experienţa profesională, atât a unor lectori şi specialişti din cadrul structurilor M.A.I., cât şi a unor traineri din afara ministerului, care le-au transmis mesaje motivaţionale având în vedere începutul de carieră al acestora.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...