Politică

Declaraţie de presă

Azi vorbim despre gunoaie...

Mai exact (bănuiesc că vă gândeaţi la altceva), să discutăm despre Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea (SMID).

Vreau să cunoască toata lumea de ce judeţul Vâlcea este acoperit de gunoaie, iar cetăţenii, şi aşa sărăciţi la maximum de politica PSD-istă, plătesc sume astronomice pentru serviciul de salubrizare. Să discutăm despre modul în care PSD, care deşi a condus, în diverse majorităţi, 30 de ani CJ Vâlcea cu o întrerupere de doar un an (2015), nu a fost în stare să ducă la bun sfârşit un proiect vital pentru cetăţenii judeţului Vâlcea. În anul 2007 a fost iniţiat un proiect, pe bani europeni, care avea drept obiectiv închiderea vechilor gropi de gunoi din judeţ şi crearea unei infrastructuri moderne pentru gestionarea deşeurilor în judeţul Vâlcea. Totul pe bani europeni.

Proiectul a fost iniţiat pe POS Mediu 2007-2013 şi continuat pe POIM 2014-2020. Continuat este mult spus pentru că de fapt conducerea PSD-istă a judeţului nu a fost interesată de a finaliza acest proiect. Nici nu aveam speranţe! Motivele sunt simple: nici nu se pricep şi nici nu vor să o facă! Nu se pricep pentru că ,,au şcoala la barieră". Nu vor pentru că se finanţează din bani europeni! După estimările mele, proiectul este undeva la mai puţin de jumătate realizat şi timpul de finalizare s-a scurs. Nu avem decât două staţii de sortare a deşeurilor şi nişte maşini care ruginesc în parcare. Groapa de gunoi de la Roeşti este la stadiul de idee, iar celelalte facilitaţi sunt slogane în campania PSD. Lipsa infrastructurii pune Asociaţia de Salubrizare din judeţ în imposibilitatea de a încredinţa serviciul unei firme specializate. De fapt totul este haos, deoarece primarii încearcă individual să rezolve problema ceea ce face ca preţul serviciului de salubrizare să fie de 3-4 ori mai scump decât în judeţele în care conducerea CJ şi-a făcut treaba. Problema este acutizată şi de refuzul conducerii Râmnicului de a permite folosirea gropii de gunoi de la Feţeni.

Viitorul arată rău în acest domeniu:
- nu se întrevede finalizarea infrastructurii în următorii 2-3 ani şi gunoiul menajer din judeţ trebuie transportat la distanţe mari;
- lipsa infrastructurii va împiedica structura asociativă să organizeze ,,corect" serviciul de salubrizare;
- lipsa serviciului judeţean de salubrizare va forţa primăriile să acţioneze independent pentru rezolvarea problemei;
- preţul mare al serviciilor de salubrizare va determina cetăţenii să renunţe la contracte şi de aici presiunea în cerc vicios pe acesta
Toate aceste realităţi vor face ca în viitor Vâlcea să fie acoperită de şi mai multe gunoaie, iar preţul plătit de cetăţeni pentru serviciul de salubrizare să devină insuportabil.

Acestea sunt doar o parte din “beneficiile” cetăţenilor din judeţul Vâlcea care s-au lăsat păcăliţi de PSD în fiecare iunie din anii 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 şi 2016 la alegerile locale din judeţul Vâlcea.

PS: Am scris toţi anii alegerilor locale pentru a sublinia dimensiunile păcălelii PSD-iste.

Preşedinte PNL Vâlcea,
Deputat Cristian Buican

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...