Sub Lupă

Un primar din Olt, condamnat la muncă în folosul comunităţii

Un primar din judeţul Olt va da confortul din biroul de edil pe.... coada măturii. Şi asta după ce a fost condamnat de magistraţi la muncă în folosul comunităţii, tot în primăria pe care a condus-o.

Magistraţii Judecătoriei Caracal au pronunţat sentinţa în cazul primarului oraşului Drăgăneşti- Olt, Pantelie Rotaru, condamnat pentru infracţiuni de corupţie: 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea mai multor drepturi. El nu mai are dreptul de a-şi exercita funcţia, trebuind însă să execute la primărie muncă în folosul comunităţii.

Judecătoria Caracal l-a condamnat azi pe edilul oraşului Drăgăneşti Olt, Pantelie Rotaru, la închisoare cu suspendare, acestuia interzicându-i-se, printre altele, şi să mai calce în primărie sau să candideze la o funcţie publică. „condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie (…) dispune aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii drepturilor prev. de art. 66 lit. a si b N.CP.( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exercitiul autorităţii de stat), pe o durată de 3 ani, (…) condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru infractiunea de instigare la fals în inscrisuri sub semnatură privată. În baza disp. art. 323 N.C.P., condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru infractiunea de uz de fals. Dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului Rotaru Pantelie, pe o durata de 3 ani, ce constituie termen de încercare. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei orasului Draganesti-Olt, judeţul Olt(…)
Pantelie Rotaru a fost acuzat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Acesta a reparat maşina soţiei din bugetul primăriei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...