Actualitate

Etapa judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”

La concurs au participat 100 de elevi din cadrul şcolilor gimnaziale “Alice Voinescu” Drobeta Turnu Severin, Iloviţa, Strehaia, Isverna şi Vlădaia, câştigători ai etapelor zonale organizate la sfârşitul lunii trecute, care s-au luptat pentru obţinerea unui loc pe podium.

Întrecerile s-au încheiat cu desemnarea următorilor câştigători:

• Locul I – Şcoala “Alice Voinescu” Drobeta Turnu Severin (fete);

Şcoala Gimnazială Strehaia” (băieţi);

• Locul II – Şcoala Gimnazială Isverna (fete);

Şcoala Gimnazială Vlădaia (băieţi);

• Locul III – Şcoala Gimnazială Vlădaia (fete);

Şcoala Gimnazială Iloviţa (băieţi).

Echipajele clasate pe primele trei locuri au fost premiate cu diplome, cupe, medalii şi premii în bani, oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar cele clasate pe primul loc vor participa la etapa interjudeţeană a acestui concurs.

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizat în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, dar şi pentru promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor în situaţii de risc.

Totodată, prin participarea la aceste concursuri se urmăreşte formarea şi dezvoltarea în rândul elevilor elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...