Sub Lupă

Un medic din Slatina, condamnat la închisoare pentru uciderea din culpă, eliberat condiţionat

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au decis eliberarea condiţionată a medicului slătinean Mircea Tusciuc, deţinut pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de doar nouă ani, din Şerbăneşti, decizia nefiind definitivă.

Anul trecut, în luna aprilie, doi medici din Slatina-Olt au fost condamnaţi, de Curtea de Apel Craiova, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Şerbăneşti. Decizia era definitivă.

În mai 2010, Paul Iancu, medicul de gardă, şi Mircea Tusciuc, chirurgul Spitalului Judeţean din Slatina au preluat un pacient în vârsta de nouă ani, Cristian Marian Grigore, care s-a prezentat cu o fractură la antebraţul stâng.

Chirurgul nu ar fi acordat îngrijirile medicale necesare în cazul lui Cristian Marian Grigore si a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010, după ce i s-a pus o atelă gipsată. Pacientul a fost reinternat în aceeaşi seară, urmând ca, în dimineaţa urmatoare, să i se amputeze membrul superior.

Copilul a fost transferat apoi la sectia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, însă a murit în timpul transportului, la 27 mai 2010.
Medicii care s-au ocupat de copil au fost destituiţi la sfârsitul lunii iulie 2010.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...