Actualitate

Simulare inundaţii pe râul Jiu, în zona Comunei Bâlteni

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, a participat zilele acestea (14-15 mai 2019) la desfaşurarea exerciţului interjudeţean pentru antrenarea structurilor specializate de intervenţie în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă produse de inundaţii în bazinul inferior al râului Jiu – comuna Bîlteni organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a participat la acest exerciţiu atât cu resurse umane, cât şi materiale. Astfel, cei 15 specialiştii ai S.G.A Gorj au participat la desfăşurarea acţiunii cu utilaje, echipamente de specialitate şi mijloace de transport. Printre acestea amintim digurile (barajele) gonflabile pompa apa echipată cu sorb, pompe de aer, maşină de umplut saci cu nisip, generator de energie, sistem de iluminat, buldoexcavator, saci rafie, tracker transport nisip, etc.

Alături de colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj au participat şi 5 specialişti din cadrul Formaţiei de Intervenţie Rapidă ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj - Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Craiova.

Astfel, în prima zi angajaţii A.B.A Jiu au instalat echipamentul de intervenţie rapidă în cazul gestionării situaţiilor de urgenţă la inundaţii, iar astăzi, 15 mai 2019, împreună cu cei de la ISU Gorj au desfăşurat exerciţiul propriu-zis.

Amintim că acţiuni de acest gen se desfăşoară de cel puţin două ori pe an, Administraţia Bazinală de Apă Jiu alegând diferite puncte vulnerabile atât pe râul Jiu, cât şi pe alte pârâuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...