Sub Lupă

Are nevoie urgentă de bani pentru operaţie

O tânără împuşcată din greşeală la vânătoare riscă să îşi piardă mâna

O tânără din judeţul Olt, contabilă la primăria Poboru, împuşcată din greşeală la o partidă de vânătoare, riscă să îşi piardă mâna. Are nevoie urgentă de 30.000 de euro pentru o operaţie în Germania.

„Dragii noştri, Leontina are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. La 29 de ani, când viaţa părea frumoasă şi tocmai îşi făcea planuri pentru a naşte un bebe, Leontina va rămâne fără mâna dreaptă, în urma unei întâmplări absurde: o puşcă de vânătoare s-a descărcat accidental în braţul ei. S-a întâmplat acum trei luni, într-un sat din judeţul Olt. Cele trei gloanţe i-au sfărâmat o bună parte din muşchi şi din osul braţului. La prima operaţie, medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca au vrut să-i amputeze mâna. Apoi după a doua operaţie şi-au dat seama ca în România nu se fac operaţii de reconstituire a mâinii. Aşa că i-au propus o proteza fixă care nu o ajută decât să rămână cu mâna imobilă, fără siguranţa punerii în mişcare a degetelor. Dar Leontina nu a acceptat gândul că va rămâne fără mână. Şi nici varianta a doua propusă de medici, care ar fi transformat-o din start în persoană cu handicap. Aşa că a început să caute soluţii în afara ţării. Într-un final, a găsit salvarea în persoana medicului Dirk Steinhagen de la clinica Diakonie Klinikum din oraşul Schwaebisch Hall, Germania. Doctorul Steinhagen i-ar putea reconstrui cotul distrus şi îl va putea înlocui cu o proteză specială destul de costisitoare, dar care, însă, i-ar permite fetei să îşi folosească degetele aproape la fel ca înainte de accident. Pentru Leontina, deocamdată, operaţia şi proteza sunt un vis imposibil: costă, împreună, 30.000 de euro. Bani care trebuie strânşi în mai puţin de două luni, data la care ar trebui să aibă loc operaţia pentru protezare. Pentru a face rost de suma care-i va salva mâna, Leontina are nevoie de ajutorul nostru. Salariul Leontinei de referent asistent în departamentul de contabilitate al primăriei este un pic peste minimum pe economie (1.400 de lei). Haideţi să-i dăruim Leontinei mâna înapoi, donând fiecare o sumă oricât de mică! Cont în lei RO51CECEOT0808RON0800254 CEC Bank, agenţia Scorniceşti/Slatina Creţu Leontina Nicoleta, cont în euro RO05CECEB000B2EUR0557874 CEC Bank, agenţia Scorniceşti/Slatina, Creţu Leontina Nicoleta”, este postarea de pe pagina de socializare „O mână de ajutor pentru Leontina”.

Leontina Nicoleta Creţu a fost împuşcată accidental la începutul lunii februarie. Nefericitul eveniment s-a întâmplat când tânăra de 29 de ani, împreună cu soţul său şi naşii lor, se duceau la o partdiă ilegală de vânătoare organizată în Poboru. Toţi patru erau într-o maşină în momentul în care angajata Primăriei din localitate, aflată pe bancheta din spate, a fost împuşcată cu arma de vânătoare, cu alice, a naşului, în braţul drept.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...