Actualitate

Vestimentaţie inedită!

Un medic din Craiova şi-a scris pe uniforma din sala de operaţie că nu ia şpagă

Un medic urolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a găsit o vestimentaţie inedită cu care se îmbracă în sala de operaţie pentru a atrage atenţia asupra celor care cred că toţi medicii iau şpagă. Şi-a scirs pe bluză că nu ia şpagă pentur ca pacienţii să înţeleagă că el nu primeşte atenţii.

În martie, a fost din nou scandal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, chiar în sala de operaţie, unde medicii urologi se pregăteau să opereze un pacient. Un coleg al acestora a intrat în sala sterilă în hainele de stradă. De aici a pornit un schimb aprins de replici, când şeful secţiei i-a cerut colegului său să părăsească sala de operaţie. Medicul a fost cercetat de comisia de disciplină şi ar urma să fie sancţionat. Medicul urolog Mugur Riza, implicat în mai multe situaţii controversate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost concediat. Motivul ar fi desele scandaluri provocate de medic în spital, ultimul fiind chiar de săptămâna trecută.

Dr. Mugur Riza: Ce zici, mă?

Prof. dr. Paul Tomescu: Să nu mai intri îmbărcat aşa în sală. Dă, bă, telefon la poliţie, dă telefon la poliţie. Spune că un intrus a intrat în civil în sala de operaţie”, se aude pe înregistrarea făcută în sală.

Pe imagini se vede cum doctorul Riza intră îmbrăcat în pantaloni şi un pulover, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuşi şi feţele acoperite cu măşti. Pe masa de operaţie se afla un pacient cu un diagnostic grav, de tumoră renală.

„Evident că a fost perturbat. Faptul că dumnealui a pătruns în echipament civil, de stradă, în blocul operator, aduce o serie întreagă de riscuri de sănătate a pacientului. Şi să nu mai spun că prin vociferările prin care le făcea ne-a perturbat”, spune unul dintre medicii martori la scandal.

Cum se apără medicul

Medicul acuzat spune că tocmai se schimbase de uniformă şi că nu a provocat niciun fel de scandal.
„Eram în blocul operator să iau cheia de la Tomescu, să mă schimb să plec la facultate şi acasă. Şi atunci Cosmin Mititelu, cu Drăgoescu şi instigându-l şi pe Tomescu au filmat”, spune medicul acuzat.

Conducerea spitalului l-a băgat pe medic în comisia de disciplină şi a fost sancţionat.

Doctorul a fost concediat anul trecut în luna octombrie ca urmare a numeroaselor abateri disciplinare investigate în Comisia de disciplină a unităţii medicale. Acesta a atacat în instanţă concedierea şi magistraţii i-au dat câştig de cauză. Astfel că, de la 1 martie, medicul Mugur Riza s-a întors la spital.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...