Actualitate

Obiectivele de investiţii, în valoare de 6,35 milioane de lei, inspectate de directorul general al ANAR

Directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, l-a însoţit, luni, pe ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, într-o vizită de lucru în judeţul Gorj. Din delegaţie au mai făcut parte directorul general al RNP ROMSILVA, George Mihăilescu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu Craiova (ABA), Marin Talău, directorul SGA Gorj, Ion Călinoiu şi directorul Direcţiei Silvice, Ovidiu Cârstoc. Din partea autorităţilor locale au fost prezenţi Prefectul judeţului, Ciprian Adrian Florescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, precum şi primari şi parlamentari din judeţ.

Primul obiectiv de investiţii inspectat a fost „Amenajare râu Gilort în zona localităţii Novaci, judeţul Gorj”. Valoarea totală a investiţiei este de 95,9 milioane de lei, lucrarea fiind impusă de cerinţa de a implementa structuri adecvate de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor pe sectorul de râu Gilort şi pe afluenţii de pe raza localităţilor Novaci şi Pociovaliştea. Se vor realiza lucrări de amenajare a albiei constând în supraînalţarea digurilor existente, reabilitarea şi punerea în siguranţă a lucrărilor existente, reconfigurarea malurilor erodate şi consolidarea cu lucrări de protecţie dar şi lucrări hidrotehnice de stabilizare a patului albiei, praguri de retenţie dar şi sistemul de evacuare a apelor pluviale.

Următorul obiectiv inspectat a fost „Amenajare pârâu Câlnic în zona localităţii Prigoria, Zorleşti şi Călugareasa”. Valoarea totală a investiţiei este de 1,1 milioane de lei. Prin realizarea proiectului se vor reprofila albiile pe o lungime de 3 km, iar 300 ml de maluri vor fi consolidaţi. Lucrarea va fi finalizată în cursul acestui an.

Ultimul obiectiv inspectat a fost „Punerea în siguranţă a prizei cu barare Rovinari”. Valoarea totală a investiţiei este de 12,4 milioane de lei. Lucrările au ca scop punerea în siguranţă a barajului şi funcţionarea lui la parametrii proiectaţi, prin reabilitarea pragului deversor, a disipatoarelor şi a echipamentului hidromecanic. Până în acest moment, proiectul este finalizat în procent de 90%, urmând a fi încheiat în luna decembrie a acestui an.

Reamintim că suma totală alocată pentru domeniul ape, în acest an, pentru judeţul Gorjeste de 6,35 milioane de lei.

Tot luni, directorul general al ANAR, Victor Sandu a participat la acţiunea de voluntariat pentru ecologizarea pădurii Drăgoieni, din apropierea municipiului Târgu Jiu, organizată de Romsilva, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sporturilor (MTS)pentru marcarea Zilei Pământului 2019, sub sloganul „Fii Voluntar de Ziua Pământului”. La acţiunea de ecologizare a pădurii Drăgoieni au participat peste 400 de voluntari, printre aceştia fiind prezenţi şi 40 de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg. Jiu, ai Asociaţiei Cercetaşilor Tradiţionali Tg. Jiu, ai C.J Gorj, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Gorj, ai Direcţiei Silvice Gorj şi ai SGA Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...