Reportaj

Doi soţi din Craiova fac artă pe lemn

Din dragoste pentru lemn, pentru tradiţii, aşa a apărut atelierul de pictură. Este povestea soţilor, Rodica şi Viorel Dîlganu din Craiova, care în urmă cu 10 ani au demarat o mică afacere cu obiecte de mobilier pictat. Obiectele au ajuns să fie apreciate în ţară şi în străinătate, iar unele au ajuns la Washington sau în Palestina.

Toare obiectele pictate sunt obiecte unicat. Rodica este cea care personalizează fiecare obiect, după cerinţele cumpărătorului, iar Viorel este cel care dă viaţă lemnului. „Din dragoste pentru lemn pictat, pentru tradiţii aşa a apărut atelierul nostru. Mobilierul din lemn are modele unicat, şi este pictat cu motive florale, figuri de ţărani români,etc. Obiectele realizate în atelierul nostru cu drag şi migală nu sunt doar decorative, ele îşi găsesc utilitatea în orice casă pentru a oferi o pată de culoare şi tradiţional”, spune Rodica Dîlgaru.

Ce doi soţi din Craiova au demarat o mică afacere în urmă cu 10 ani, iar acum se bucură de succes.

"Din dragoste pentru lemn", din dragoste pentru tradiţii, pentru mobilierul pictat, în speranţa că vom trezi gustul pentru lucrurile realizate manual cu trudă şi migală, asta încercăm să facem, asta ne-am propus. Soţul meu meşter tâmplar realizează modelele unicat de mic mobilier, iar peste eu vin cu pictura. Mobilierul este în mare parte din lemn de răşinoase, dar avem şi piese din lemn de fag sau stejar. Pictura este realizată cu vopsele acrilice, cu motive florale tradiţionale. Dacă treceţi prin Craiova, ne găsiţi în comuna Pieleşti, unde avem atelierul şi puteţi vedea cum se realizează obictele de mic mobilier sau vă puteţi comanda o piesă de mic mobilier care ar putea să aducă o pată de culoare în casa dumneavoastră”, mai spune femeia.

Mobilierul pictat şi realizat de cei doi a ajuns în Belgia, Italia, Franţa, dar au şi tăviţe care au ajuns prin intermediul unui meşter în Washington în Statele Unite şi au şi piese mai mici de mobilier cum sunt bolurile care au ajuns şi în Palestina.

Mobilierul pictat de soţii Dîlganu nu este scump, iar pentru un scaun pictat manual doritorii vor plăti 100 de lei, iar pentru o masă cu maci roşii trebuie să achite 400 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...