Reportaj

Pasionat de fotbal şi medicină!

Operează în timp ce cântă imnul Universităţii Craiova

Hoshang Heedari este un chirurg ortoped originar din Iran, care locuieşte în România, în Oltenia, de mai bine de 30 de ani, timp în care a ajuns managerul unui spital din Dolj. S-a îndrăgostit de oamenii de aici, de echipa de fotbal Universitatea Craiova şi spune că a ajuns să se simtă ca acasă. Iubeşte atât de mult Universitatea Craiova încât şi când operează cântă imnul acestei echipe.

Povestea doctorului Hoshang Heedari, chirurg ortoped iranian, în vârstă de 52 de ani, ajuns director al Spitalului Orăşenesc Segarcea din judeţul Dolj, începe în anii ’80, când acesta a venit pentru prima oară în România, fiind impresionat de primirea făcută de olteni şi de faptul că aproape imediat şi-a făcut prieteni. Firesc, a ales să rămână în ţară după ce s-a îndrăgostit de o olteancă.

Medicul ortoped a spus că Oltenia se aseamănă cu regiunea în care s-a născut din Iran şi de aceea se simte foarte oltean şi ţine cu gruparea alb-albastră. „De mic mergeam cu tatăl meu la toate meciurile echipei locale şi am jucat şi fotbal în Iran până la nivelul diviziei B, apoi am venit aici. Oamenii unde m-am născut sunt exact ca aici şi am simţit imediat că oltenii sunt aproape de mine. Efectiv, mă regăsesc în Oltenia şi nu aveam cum să nu prind drag de echipa Craiovei. Vă spun sincer că este echipa mea de suflet. Eu mănânc cu Universitatea în gând, dorm şi mă trezesc cu Universitatea în gând, operez cântând «Oltenia, Eterna Terra Nova», puteţi să întrebaţi toate asistentele. Când ies din operaţie mă retrag aici (în cabinet – n.r.) şi mă recreez ascultând imnul Craiovei. Am o grămadă de prieteni români, care mă admiră că iubesc Universitatea Craiova“, a mai spus medicul.

Aici s-a îndrăgostit şi de echipa din Bănie. Este suporter înfocat al Craiovei şi recunoaşte că este copleşit de bucurie atunci când îşi aminteşte victoriile obţine în faţa celebrelor echipe din Europa. Visează la gloria fotbalistică a oraşului care l-a adoptat şi se trezeşte cu gândul la Universitatea Craiova, iar atunci când operează fredonează „Oltenia, Eterna Terra Nova“.

„Sunt un suporter foarte vechi al Craiovei. De când am venit aici, în anul 1985, sunt fanul Universităţii Craiova. Din 1992 şi până în 1996 am lucrat ca medic la Constructorul, care era echipa-satelit a Universităţii. Din 1985, de când sunt aici, nu am pierdut nici un meci până în 1992. Cunosc imnul şi îl cant şi când operez“, a spus ortopedul-suporter. Şi când operează medicul poartă o ceva pe el cu simbolul Universităţii. Are un tricou pe care l-a primit de la un supporter şi pe spate este scris numele lui.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...